הסתיים עוד פרויקט 'מחשב לכל ילד' באופקים

במסגרת הפרויקט מקבלים הילדים, מלבד מחשב, גם הדרכה, תוכנות ולומדות, חיבור לאינטרנט ואחריות לשלוש שנים. ראש העיר: "זהו כלי עזר שיקדם את ילדינו לעבר ההצלחה"

14 ילדים תושבי אופקים זכו לקבל השבוע מחשבים בטקס סיום פרויקט 'מחשב לכל ילד' מיסודו של המפעל הלאומי לפיתוח חברתי, שנערך בחדר הישיבות שבבניין העירייה. באירוע השתתפו ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, ראש מינהל החינוך, אבי ביתן, מנהלת מרכז דיגיטלי, דרורה גדעוני, רכזת אזור דרום, הילית אדלר.

בכל שנה, מינהל החינוך מקדם את הפרויקט, שבמסגרתו תלמידי בתי הספר היסודיים עוברים הכשרה בהכרה ביישומי המחשב במחשב הדיגיטלי החדש. לתלמידים אשר מסיימים את הקורס יוענק מחשב נייח מתקדם, כולל ציוד היקפי ואינטרנט לשנה, לשימושם האישי.

רכזת אזור דרום, הילית אדלר: "פרויקט 'מחשב לכל ילד' פועל לסגירת "הפער הדיגיטלי"  ומטרתו לאפשר לילדי משפחת מחשב לכל ילד לרכוש מיומנויות שימוש במחשב והתחברות למאגרי מידע ושיוון הזדמנויות. תודה לעיריית אופקים ולעומד בראשה, לראש מינהל החינוך ולכל מי שלוקח חלק בהצלחת הפרויקט בעיר. תודה גדולה גם למרכז הדיגיטלי וילדים ולהורים על שיתוף הפעולה. מאחלת  למשפחות הצלחה רבה עם המחשבים ובכלל בהמשך הדרך".

מנהל מרכז דיגיטלי, דרורה גדעוני: "למרות פרק הזמן הקצר יחסית של הקורס, הילדים הפגינו שליטה ויכולת למידה מדהימים, דבר שהרשים את כולנו".

ראש העיר, איציק דנינו: "'מחשב לכל ילד' זו לא סתם סיסמה, אלא כלי עזר שיקדם את ילדינו לעבר ההצלחה. צמצום הפער הדיגיטלי לילדים ולבני משפחתם הוא יעד חשוב ואנחנו עושים כל שביכולתנו בכדי לתת הזדמנויות שוות כדי שיוכלו לפרוץ קדימה. אני גאה בתלמידים ובצוות החינוכי שלנו ומבטיח לסייע לכל ילד באופקים הזקוק למחשב".

פרויקט "מחשב לכל ילד" הוקם בשנת 1996 על ידי אנשי עסקים מובילים בארץ וקיבל את חסותה של ממשלת ישראל. במסגרת הפרויקט מוענקות מדי שנה אלפי ערכות מחשב לילדים, הכוללות מחשב חדש וחדיש, הדרכה בת 45 שעות, תוכנות ולומדות, חיבור לאינטרנט, מוקד טלפוני לסיוע טכני ואחריות בבית המשפחה למשך שלוש שנים.