נפגשים על בטוח – מיזם חדש לתושבים וותיקים באופקים

מדובר על תכנית פעילות שבועית מגוונת המתפרשת על 9 מתחמים שונים ברחבי העיר ומטרתה לאפשר לבני 65 ומעלה לצאת מביתם למקומות בטוחים, להתאוורר ולפגוש חברים

לאחר ימים ארוכים בהם נמצאים התושבים הוותיקים בביתם, החל באופקים מיזם חדש ביוזמת ראש העיר, איציק דנינו, שנקרא נפגשים על בטוח, שבמסגרתו הוזמנו תושבים מגיל 65 ומעלה למגוון פעילויות ולהזדמנות להתאוורר ולפגוש חברים.

המיזם הוא שיתוף פעולה בין מתנס אופקים והמחלקה לשירותים חברתיים בעירייה והוא מתקיים בימים ראשון-חמישי בשני מחוזרים- בין השעות 08:30-10:30 ו-17:30-19:30. הפעילות מתקיימת בתשעה מתחמים ברחבי העיר מועדון הקהילה האתיופית, מועדון הקהילה החרדית, מרכז איש"ה, קאנטרי קלאב אופקים, גן הידידות, קפה אירופה, מרכז יום, מצודת פטיש (פארק אופקים) ומרכז המוסיקה במינהל החינוך, במטרה להיות זמינים פיזית עבור המשתמשים מבלי להשתמש בתחבורה ציבורית או הסעות.

במתחמים אלו מתקיימים מגוון פעילויות בקבוצות קטנות בתחומי מוסיקה, אקטואליה, לימודי יהדות, טאי צ'י, פילטיס ועוד. בזמני הפעילות תושבים בגילים 65 ומטה מתבקשים שלא להגיע למתחמים אלו במטרה לשמור על בריאותם של התושבים הוותיקים ולשם כך יוצבו פקחים מטעם העירייה באזור.

פרויקט נוסף, יוזמת מערך ההתנדבות בשיתוף היחידה הקהילתית במחלקה לשירותים חברתיים, שקורם עור וגידים בימים אלו ייקרא 'מחוברים' ומטרתו צמצום תחושת הבדידות בקרב אזרחים וותיקים.

במסגרתו הוותיקים יתחברו באמצעות מכשיר טאבלט שהוסב למכשיר שמותאם לוותיק, לקבוצות עניין. הפעילות הינה

אינטראקטיבית של המשתתפים ותועבר בנושאים מגוונים על ידי מדריכי חוגים מוסמכים.
ראש העיר, איציק דנינו: "בימים האחרונים אנחנו מתחילים לחזר לשגרה זהירה אבל עדיין ישנן הגבלות על התקהלות וזהירות יתרה בכל הקשור לאזרחים וותיקים, הנמצאים בקבוצת סיכון גבוהה לחלות בקורונה. ולכן בנינו עבורם תכנית פעילות מגוונות, כך שתתאים לכל אחד ואחת מהם אותה מקימנו במספר מתחמים גדול כדי שיהיה להם קרוב פיזית. כבר בשבוע הראשון הייתה היענות גדולה לפעילות ואנו נמשיך לקיים אותה כל עוד יהיה ביקוש וההנחיות לא ישתנו".