הסתיים תהליך השיבוץ לגני הילדים של העירייה באופקים

לאחר עיכוב, שנבע ממשבר הקורונה, הסתיים השבוע הליך הרישום לגני הילדים וכ-1200 ילדים שובצו על פי העדיפות הראשונה שהועלתה בבקשת ההורים. גם השנה גדל מספר הילדים המבקשים להשתלב במערכת החינוך העירונית באופקים, גידול שנובע מהגעתן של משפחות חדשות לעיר, דבר שגרם לשיבוץ יתר בכמה מהגנים ולכן כ-18 ילדים בלבד יתמודדו בהגרלה שתתקיים בשבוע הבא והם ישולבו, ככל הנראה, על פי הבחירה השניה שלהם.

לאור אותו גידול במספר הילדים נבנים בימים אלו בשכונת רמת שקד 4 כיתות גן ברחובות נירית ואגוז, שיצטרפו לשני הגנים הפועלים כבר כיום ברחוב הדקל בשכונה. ששת הגנים יחד יתנו מענה לרצף הגילאים טרום חובה וחובה במתחם אחד, ואיפיונם, ממלכתי וממלכתי דתי, נקבע על פי צרכי ובקשות ההורים. מיקומם של הגנים על פי איפיונם, נבחר לאחר חשיבה כך שייתן מענה נגיש ונח לכלל הורים.

בימים הקרובים יישלחו מכתבי השיבוץ להורים ובתחילת שבוע הבא תתקיים ההגרלה ל-18 הילדים, במעמד היועצת המשפטית של העירייה, נציגי מינהל החינוך ונציגת וועד גני הילדים העירוני.

תקופת העירעורים על השיבוצים לכל הילדים, תחל ביום ראשון 14.6 ותימשך עד ראשון שלאחריו - 21.6.

איציק דנינו, ראש העיר: "בתהליך השיבוץ לגני הילדים נעשתה עבודה מעמיקה, על פי קריטריונים שווים שנקבעו מראש ופורסמו בתחילת התהליך ועל פיהם נבחנה כל בקשה ובקשה. אני בטוח באמצעות השקיפות המלאה שבה אנו נוקטים, תביא לכך שבסופו של הרישום תהיה שביעות רצון רבה מצד ההורים והילדים".