דלג לתוכן העמוד
ינאי שושן
סמל ראשון 

ינאי שושן

בן אליס ומסעוד
נפל ביום ג באדר תשנד (14-2-1994)
מקום מנוחתו בית העלמין הצבאי אופקים

סיפור חייו

בן אליס ומסעוד. נולד ביום כז בניסן תשלג (29.4.1973) באופקים. בן רביעי למשפחה בת שמונה ילדים, שומרת מסורת ומצוות. ינאי למד בבית-הספר היסודי הדתי אביר יעקב באופקים, בחטיבת הביניים המקיף הדתי ובבית-הספר התיכון, בישיבת בית יהודה בכפר מיימון. בחור שקט עם עיניים גדולות וחיוך ביישני. ינאי חונך לאהבת עם ישראל וארץ ישראל, וראה בלימוד התורה מטרה עיקרית. בנוסף ללימודי הקודש, ניגש לבחינות הבגרות. לדברי חבריו בישיבה, בלט בצניעותו, היטיב להקשיב לזולת, רחש כבוד לאחרים והקפיד על מצוות כיבוד אב ואם. לאחר שירותו הצבאי תכנן ללמוד ראיית חשבון ומחשבת קודש באוניברסיטת בר אילן.

בחודש אוגוסט 1991, גויס ינאי לשירות חובה בצהל והתנדב לחטיבת גבעתי. הוא סיים בהצלחה את מסלול הטירונות הארוך והמפרך ונשלח להרחבת מסלולו הקרבי בקורס מכים חיר. בסיום הקורס קיבל דרגת רבט ונשלח להדריך טירונים מישיבות ההסדר. מחלקתו של ינאי היתה לדוגמה. הוא היה עבורם אבא, אמא ואח, כתובת שתמיד ניתן לפנות אליה. לדברי פקודיו, היה ינאי מפקד מקצועי ומסור ובו בזמן חברי, חם ורגיש. אפיינו אותו טוב לבו וחיוכו שובה הלב.

כשסיים ינאי את הדרכת מחזור הטירונים, התבקש להדריך מחזור נוסף. הוא סירב, בטענה שברצונו לצאת לפעילות מבצעית. ינאי שירת בגדוד צבר, במסגרתו יצא להמשך אימונים ולפעילות בעזה, בחברון ובלבנון. עקב הצטיינותו כמפקד, נבחר ינאי לצאת לקורס סמלים קרביים. ינאי הקפיד על כל התפילות, במקביל לתפקידיו האחרים בצבא. במהלך שירותו התקדם בסולם הפיקודי עד דרגת סמר.

ארבעה חודשים לפני שחרורו נבחר ינאי, עם עוד תשעה לוחמים מצטיינים, ותיקים ומעולים מגבעתי, לבצע פעולה בלבנון. ביום ג באדר תשנד (14.2.1994) לאחר שהתאמנו, התנדב ינאי להציג את כל הפעולה לפני חבריו, ערב הכניסה ללבנון. במהלך ביצוע הפעולות והתרגילים, התפוצץ הרימון בפאוץ שנשא על גופו, וינאי השיב נשמתו לבורא. בן עשרים ואחת היה ינאי בנופלו. הוא הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית העלמין הצבאי באופקים. הותיר אחריו הורים, שלושה אחים - אלי, יגאל ודוד וארבע אחיות - שגית, לימור, נטלי וכרמית.

במכתב ניחומים למשפחה, כתב מפקד היחידה: ינאי נהרג בעת הכנות לפעילות מבצעית, בעומק איזור הביטחון. ... ינאי, שניחן בשלווה ובשקט נפשי, נבחר על ידי מפקדיו לצאת למבצע, אליו נבחרו הטובים מבין חברינו הלוחמים. ברור היה לכולנו, כי ינאי יהיה בתוכם. ... ינאי יישאר בזכרון מפקדיו, חייליו וחבריו, במצחו הגבוה ובכיפה על ראשו, כלוחם מקצועי, שעשה את שירותו מתוך אמונה בצדקת דרכו ומתוך אהבתו למולדת ....

ינאי נולד בערב יום השואה והגבורה, עבר ברית מילה בערב יום הזיכרון לחיילי צהל ונפטר בשבת הבר-מצווה שלו. בני משפחתו הנציחו את שמו בספר שהוציאו לאור, בתרומת ספר תורה ונר לזכרון עולם לבית הכנסת, ובהכנסת ספרייה תורנית לישיבה בה למד. חבריו לפלוגה תרמו לזכרו של ינאי מנורה לבית הכנסת.

מקום מנוחתו

ינאי שושן
בן 21 בנופלו
מקום מנוחתו בית העלמין הצבאי אופקים
חלקה: 1
שורה: 3
קבר: 3

הורידו את האפליקציה העירונית לסלולרי שלכם:

Google Play App Store